Logo

Gule ostebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(24 små brød)
De færdige små brød pensles med gurkemeje udrørt i vand. Det giver en smuk gul farve. De er gode til mad, især til rejer og andre former for skaldyr.

50 g gær
5 dl vand
25 g smør eller margarine
2 tsk salt
2 dl lagret, reven ost
225 g rugsigtemel
475-600 g hvedemel
½ tsk gurkemeje udrørt i lidt vand til pensling

Gæren smuldres i et dejfad. Smelt smørret i en stor gryde, og hæld vandet ved. Det skal kun være lunkent. Rør gæren ud i lidt af væsken. Hæld resten af væsken over, og tilsæt salt, ost, rugmel og det meste af hvedemelet. Rør dejen sammen, til den er smidig og glat. Tilsæt ikke mere hvedemel end nødvendigt. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 min. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Skær den i to dele, og rul hver del ud til et rektangel. Fold den ene langside ind mod midten, og læg den anden over. Vend dejen, så sammenføjningen vender nedad. Dyp en skarp kniv i hvedemel, og skær dejen ud i trekanter. Der bliver ca. 12 stykker af hver stang. Læg de små brød på en smurt bageplade, og lad dem hæve under et klæde på et lunt sted i 20 min. Bages i 10 min ved 225°. Først når de er bagt, pensles de med gurkemejevand og afkøles på en rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.989 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her