25 g solsikkekerner
25 g hørfrø
25 g knækkede hvedekerner
25 g knækkede rugkerner
25 g sesamfrø + 1 spsk
½ l. kærnemælk
1 pk. gær
½ dl olie, gerne rapsolie
1 tsk salt
1 kg hvedemel
Bring en halv liter vand i kog.
Solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, hvede- og rugkerner hældes i og koges med i 2 minutter.
I en dejskål hældes 4 dl kærnemælk - det kogende vand og frø tilføjes og røres sammen - lad det hele afkøle i ca. 20 minutter.
Tilsæt salt og olie, gæren opløses deri og melet hældes i.
Dejen samles med en håndmixer med dejkroge - den er ikke så fast.
Når den er blank er den færdig og hæver i 45 minutter.
Dejen hældes forsigtigt i en bradepande med bagepapir og fordeles forsigtigt (må ikke mases, da det ødelægger brødets luftighed).
Dejen efterhæver ½ time.
1 dl kærnemælk smøres ud over brødet og en spsk sesamfrø strøes over brødet.
Bages i midten af ovnen. 200°C i ca. 20 minutter.
Brødet er godt til en grillaften, snit firkanter med en oliesmurt kniv, og brødet er let at brække.
Dette brød er mikroovnsvenligt.
Lav en sandwich: skær en firkant ud i sandwichstørrelse - del den i to.
Smør den underste del med sennep, læg skinke, hønsebryst, salami eller andet på og læg en skive ost over.
Til sidst lægges toppen af brødet på.
I mikroovnen i ca. 1 minut for fuld power, og du har en lækker sandwich.