120 g grahamsmel
4 dl kogende vand
3 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 tsk salt
2 dl hytteost eller A38 naturel
50 g gær
3 spsk vand
300 g fintrevne rå og skrællede rødbeder
600 g hvedemel
Grahamsmelet kommes i en dejskål og overhældes med 4 dl kogende vand, dette røres til en masse.
Et stort låg lægges over og melet trækker 15 min.
Olie, honning, salt og hytteost/A38 blandes i grahamsmassen.
Gæren røres ud i 3 spsk vand i en skål og blandes godt med massen.
Nu deles dejen op i 2 skåle.
Den ene dej røres med rødbeder.
Dejene æltes hver for sig med hvedemel, indtil dejen stadig er lidt
løs men ikke klistret.
Dejene hæver under et viskestykke i 45 min.
Nu deles hver dej i fire dele.
To hvide og to røde deje lægges sammen og formes til et
rundt brød.
Dejene må godt gå lidt ind i hinanden, for så får brødet en flot skære-
flade.
Brødene lægges på en bageplade med bagepapir.
Efterhæver 30 min.
Bages ved 225º i ca. 40 min.
Brødene afkøles og kommes i plasticpose.
Tips: Brødene har godt af at hvile en dag, før de spises.