500 g rabarber
1-11/4 dl sukker
1 stang vanilje
2 bægre græsk yoghurt
Pynt:
30 g mørk chokolade
Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret og kornene fra vaniljestangen. Damp kompotten ved lav varme 5-7 minutter, til rabarberne er møre og let udkogte. Tilsæt evt. 3 spsk vand, hvis kompotten synes meget tyk. Lad kompotten køle af, 10-15 minutter.
Chokoladekrøller: smelt chokoladen over vandbad. Beklæd en bageplade eller anden plade, som kan få plads i køleskabet, med bagepapir. Lav et lille kræmmerhus af papir og kom chokoladen heri. Klip et lillebitte hul i spidsen og sprøjt chokoladen ud på bagepladen i kruseduller. Hvis man er lidt behændig, kan det også gøres ved at dyppe en teske i chokoladen og lade chokoladen dryppe på bagepapiret. Lad krøllerne stivne i køleskabet eller fryseren, 10-15 min.
Ved servering fordeles rabarberkompot og græsk yoghurt i fire portionsglas, et par skefulde af hver ad gangen. Til sidst rører man lidt rundt i glassene, så kompot og yoghurt fordeles. Pynt med chokoladekrøllerne.
Bemærk:
hvis man ikke kan skaffe græsk yoghurt i bægre, kan man lade 1 l (sødmælks)-yoghurt dryppe af i en sigte beklædt med et viskestykke og placeret over en stor skål. Lad massen dryppe af 4-6 timer.