Logo

Spelt-focaccia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spelt-focaccia

 

Et lækkert, italiensk brød til snack og som tilbehør til supper, gryderetter og salater.

8-10 personer. Arbejdstid: ca. 30 min. Hævetid: ca. 12 timer Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnet

 

#

10 g gær

2½ dl koldt vand

1 tsk groft salt

1½ dl olie

ca. 450 g fint speltmel

2-3 spsk olie

 

Fyld:

75 g sorte oliven

2 tsk tørret rosmarin

2 tsk flagesalt

*

 

Smuldr gæren, og rør den ud i lidt af vandet.

Tilsæt salt, olie og mel.

Ælt dejen glat og smidig den skal være næsten klæbrig og ikke tør.

Lad dejen hæve tildækket i køleskab i ca. 1-2 timer.

 

Hæld dejen ud på en bageplade med et stykke bagepapir drysset med speltmel.

Tryk dejen flad med våde hænder - til en ca. 1 cm tyk firkant/cirkel.

Lad den efterhæve i ca. 30 min.

 

Lav fordybninger i dejen med fingrene.

Pensl med olie, og drys med oliven, rosmarin og salt.

 

Bag focacciaen på nederste rille ved 225 °C i ca. 15 min., til den er gennembagt.

Skær brødet i mindre firkanter/skiver eller bryd det i stykker.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.576 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her