Bradepandebrød er økonomisk bagværk.
4 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 3
timer. Bagetid: 45-50 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
6 dl vand
400 g kvark eller hytteost
5 spsk olie
3 tsk salt
500 g rugmel (8 dl)
ca. 750 g hvedemel (12-13 dl)
2 tsk kommen eller 2 tsk stødt fennikel eller 1 dl knækkede
hvedekerner eller 1 dl sesamfrø
vand, olie eller smør til pensling
*
1. Udrør gæren i lunet vand.
Tilsæt kvark eller hytteost, olie, salt og rugmel.
Rør dejen godt sammen.
2. Kom fennikel, kommen eller andre foreslåede smagsingredienser
i hvedemelet og kom det i dejfadet.
Ælt dejen blank og smidig.
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 2 timer.
3. Ælt dejen sammen igen og del den i 4 portioner.
Form dem til aflange brød
Pensl siderne af brødene med lidt olie eller smeltet smør
Læg dem i en smurt bradepande og lad dem efterhæve i ca. 1
time.
4. Snit brødene med en skarp kniv eller et barberblad.
Pensl dem med vand og drys med rugmel.
Bag dem ved 200- 225 °C i 45-50 min.
Lad brødene svale lidt inden de tages ud af bradepanden.