Logo

Daddelbrød med nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Daddelbrød med nødder

 

Daddelbrød med nødder har god smag og mange fibre. Sunde og velsmagende småbrød.

Ca. 20 stk. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid: ca. 1 time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet

 

#

50 g gær

½ dl vand

½ liter skummetmælk

3 spsk olie

1 tsk salt

1½ spsk honning

50 g hasselnøddekerner

125 g dadler

400-500 g hvedemel (7-8 dl)

Til pensling: 1 æg

2-3 spsk hakkede nøddekerner

*

1. Udrør gæren i lunkent vand.

Tilsæt mælk, olie, salt, honning, hakkede nøddekerner og udstenede, hakkede dadler.

Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen smidig.

 

2. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 40 min.

 

3. Ælt dejen sammen og form den til rundstykker.

Lad dem efterhæve i 20 min på bageplade belagt med bagepapir.

 

4. Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg og drys dem med hakkede nøddekerner.

Bag dem på ovnens midterste rille ved 200-225 °C i 15-20 min.

 

Daddelbrød med nødder

 

Daddelbrød med nødder

1. Hak nøddekerner og dadler. Udrør gæren i den lune væske.

 

Daddelbrød med nødder

2. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen smidig.

Lad dejen hæve i ca. 40 min.

 

Daddelbrød med nødder

3. Ælt dejen sammen igen og skær den i portioner som trilles til rundstykker.

 

Daddelbrød med nødder

4. Efterhæv og pensl med sammenpisket æg.

Drys med hakkede nødder og bag som angivet.

 

Daddelbrød med nødder

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her