400 g friske dadler
2 dl vand
2 citroner (1 dl saft)
75 g oliemargarine
150 g sukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
250 g mel
1 tsk natron
¾ tsk salt
1 dl groft hakkede nøddekerner
2 spsk rom
150 g flormelis
2 spsk kogt vand
1 tsk oliemargarine
Skær dadlerne en gang igennem.
Hæld varmt vand og citronsaft på, og lad det afkøle.
Hak nødderne i foodprocessoren.
Rør fedtstof og sukker godt sammen, rør æg og vanillesukker i og tilsæt sigtet mel,
natron, salt og nøddekerner.
Rør daddelblandingen i og hæld dejen i en bageform, foret med bagepapir.
Sæt kagen i en kold ovn og indstil på 165°C varmluft i 30 –35 min.
Når kagen er næsten kold, stænkes den med 2 spsk rom og pakkes i plastpose.
Kagen stilles køligt.
Før serveringen glaseres kagen med flormelis rørt med vand og lidt oliemargarine.