Daddelbrød med nødder har god smag og mange fibre. Sunde og
velsmagende småbrød.
Ca. 20 stk. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid: ca. 1
time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet
#
50 g gær
½ dl vand
½ liter skummetmælk
3 spsk olie
1 tsk salt
1½ spsk honning
50 g hasselnøddekerner
125 g dadler
400-500 g hvedemel (7-8 dl)
Til pensling: 1 æg
2-3 spsk hakkede nøddekerner
*
1. Udrør gæren i lunkent vand.
Tilsæt mælk, olie, salt, honning, hakkede nøddekerner og
udstenede, hakkede dadler.
Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen smidig.
2. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 40 min.
3. Ælt dejen sammen og form den til rundstykker.
Lad dem efterhæve i 20 min på bageplade belagt med
bagepapir.
4. Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg og drys dem med
hakkede nøddekerner.
Bag dem på ovnens midterste rille ved 200-225 °C i 15-20
min.
Daddelbrød med nødder
1. Hak nøddekerner og dadler. Udrør gæren i den lune væske.
2. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen smidig.
Lad dejen hæve i ca. 40 min.
3. Ælt dejen sammen igen og skær den i portioner som trilles
til rundstykker.
4. Efterhæv og pensl med sammenpisket æg.
Drys med hakkede nødder og bag som angivet.