Serveres lune til suppe, æggeretter, grønsagsretter og
salater.
20 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 1¼
time Bagetid: 15-18 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
2½ dl vand
1 spsk olie
1 tsk salt
4 spsk mager kvark, hytteost eller kefir
2 dl reven ost, fx Danbo
50 g grønne oliven med pimento fyld
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
Til pensling:
1 æg
1-2 tsk paprika
*
1. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.
Tilsæt olie, salt, kvark, reven ost, grofthakkede oliven
samt halvdelen af melet.
Ælt resten af melet i lidt ad gangen til en smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, i ca. 45 min.
2. Ælt dejen let sammen og del den i 20 portioner.
Tril hver portion til boller.
Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i ca. ½
time.
3. Skær et kryds i hver bolle med en skarp kniv. (glemt på
billede)
Pensl dem med æg og drys med paprika.
4. Bag bollerne i midten af ovnen ved 220 °C i 15-20 min.