24 stk
50 g gær
1 dl mælk
2 dl vand
1 æg
3 spsk olie
½ spsk timian
2 dl revet ost
½ tsk salt
ca. 500 g hvedemel
æg til pensling
Gæren smuldres i dejfadet.
Lun mælken, tilsæt vand, æg og olie og pisk det let sammen.
Hæld det i fadet og rør gæren glat.
Tilsæt timian, revet ost, salt og det meste af melet.
Ælt dejen godt igennem og kom mere hvedemel i, til dejen slipper.
Hæves, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem, del og form den til boller, der sættes tæt - på plade med bagepapir.
Efterhæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Pensles med sammenpisket æg.
Drysses med timian.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225º i ca. 15 min.
Serveres lune og spises med smør.
Tips: Timian kan erstattes med birkes, basilikum, oregano, merian eller blandede Provence krydderier.