Brød med spændende fyld.
14 stk. Tilberedningstid: ca. 35 min. Hævetid, i alt: 40
min. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
4 dl mælk
100 g smør eller margarine
2 tsk salt
ca. 600 g hvedemel (10 dl)
Fyld 1:
2 æg
100 g pølse
1 spsk fransk sennep
1 æggeblomme
1 bdt persille
Fyld 2:
2 store æbler
4 spsk rosiner
2 spsk sukker
1 spsk appelsinsaft
æg til pensling
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunken mælk.
Smuldr fedtstoffet i halvdelen af melet og bland saltet i.
Kom det i dejfadet.
Ælt resten af melet i lidt ad gangen til dejen er blank og
smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 20 min.
2. Kog æggene hårdkogte i 8 min.
Pil og hak dem.
Skær pølsen i små tern.
Bland den med æggene, sennep, æggeblomme og hakket persille.
3. Skræl æblerne og skær dem i små tern.
Bland dem med rosiner, kanel, sukker og appelsinsaft.
4. Ælt dejen sammen og del den i to portioner.
Rul hver portion ud til firkantede plader som hver deles i 7
firkanter.
Læg den ene slags fyld på halvdelen af firkanterne og fold
dejen herom.
Den anden slags fyld på resten.
Sæt bollerne med sammenføjningen nedad i en smurt
springform.
Del på midten med alufolie, så bollerne med samme fyld er på
hver sin halvdel.
5. Lad bollerne efterhæve på et lunt sted i 20 min.
Pensl med æg og bag ved 200-225 °C i 35-40 min.