Selleribrød smager godt til kraftige gryderetter.
2 brød. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: 1 time.
Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
5 dl mælk
1½ spsk salt
ca. ½ groftreven selleri
180 g sigtemel (3 dl)
ca. 700 g hvedemel (11-12 dl)
Til pensling:
1 æg
3-4 spsk sigtemel
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunken mælk.
Bland salt, reven selleri og sigtemel i.
2. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og
smidig.
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ½ time.
3. Ælt dejen let sammen og del den i to portioner.
Form dem til runde eller aflange brød som efterhæver på
bageplade beklædt med bagepapir i en halv time.
4. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med lidt
sigtemel.
Bag brødene ved 200 °C i 35-40 min.
Lad brødene afkøle helt før du skær det i skiver.