Basilikumkrans smager godt til suppe samt til gryderetter,
hvor der indgår tomater og løg.
1 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 50 min.
Bagetid: 20-25 min. Fryseegnet.
#
50 g smør eller margarine
3 dl mælk
25 g gær
2 tsk salt
1 tsk basilikum
175 g sigtemel (knap 3 dl)
ca. 175 g hvedemel (knap 3 dl)
1 bdt persille
*
1. Smelt fedtstoffet og bland det med mælken.
Lad det blive fingervarmt. Udrør gæren heri.
2. Tilsæt salt, basilikum og sigtemel.
Kom hvedemel i og ælt dejen blank og smidig.
Stil dejen til hævning på et lunt sted i ½ time.
3. Ælt dejen sammen igen og ælt finthakket persille i.
Rul dejen til en lang pølse som formes til en krans.
Læg den på bagepladen beklædt med bagepapir.
Lad brødet efter- hæve i 20 min.
4. Pensl brødet med vand og snit det med en skarp kniv.
Bag det midt i ovnen ved 225 °C i 20-25 min.