Brød med fyld: Indbagte pølser er populær mad hos både børn
og voksne, og så er det samtidig nem og prisrimelig mad. Her er en opskrift på snobrød.
#
50 g gær
3 dl vand eller mælk
2 spsk olie,
1 tsk salt
500 g hvedemel (8-9 dl)
æg til pensling
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunet vand eller mælk.
Tilsæt olie, salt og mel.
Ælt dejen blank og smidig.
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ½ time.
2. Lad den hæve og slå dejen sammen igen.
Tril dejen til lange stænger, som rulles om afbarkede
tommelfingertykke grene eller bambuspinde, mindst 1 m lange.
3. Pensl brødene med sammenpisket æg.
Grenen med dej holdes hen over gløderne og drejes indtil
brødet er brunt og slipper grenen.
Se også opskrifter på Pølsebrød, Hamburgerbrød og Pitabrød