Logo

Kommenskringler med rugmel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kommenskringler med rugmel

 

Ca. 20 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca. 1 time Bagetid: 18-20 min. Fryseegnet.

 

100 g smør eller margarine

1 dl vand

50 g gær

2 dl mælk

1½ tsk salt

1 tsk sukker

250 g rugmel (4 dl)

1 spsk kommen

ca. 250 g hvedemel (4 dl)

1 æg til pensling

*

1. Smelt fedtstoffet og bland det med vand til det bliver fingervarmt.

Opløs gæren heri.

 

2. Tilsæt mælken sammen med salt, sukker, rugmel og kommen.

 

3. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er smidig.

Lad den efterhæve tildækket i 40 min:

 

3. Ælt dejen sammen igen og del den i 20 portioner.

Rul lange tynde pølser som formes til små kringler.

 

4. Læg kringlerne med »bagsiden« opad på bagepladen beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 15-20 min.

Pensl kringlerne med sammenpisket æg og bag ved godt 200 °C på ovnens midterste rille i 18-20 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.956 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her