2 dl mælk
30 g gær
500 g hvedemel
125 g margarine
1 tsk salt
1 tsk sukker
Pensling:
sammenpisket æg
kommen eller sesamfrø
Mælken lunes, gæren smuldres og røres i mælken.
Melet kommes i en skål.
Margarinen skæres i tynde skiver og smuldres i melet.
Mælk, salt og sukker tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt hvedemel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Hæver ca. 45 minutter et lunt sted til dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og deles i 35-40 stk
Stykkerne trilles i ca. 12 cm. lange fingerstykker, der evt. drejes lidt.
1-2 plader dækkes med bagepapir eller smøres med margarine.
Stængerne lægges på pladerne, og et viskestykke lægges over.
Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted.
Stængerne pensles med kommen.
Ovnen opvarmes til 220ºC.
En ovnfast skål med vand stilles i bunden af ovnen
Brødet bages på midterste ovnribbe 15-20 minutter.
De færdige kommenstænger lægges til afkøling på en bagerist.