Ca. 20 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca.
1 time Bagetid: 18-20 min. Fryseegnet.
100 g smør eller margarine
1 dl vand
50 g gær
2 dl mælk
1½ tsk salt
1 tsk sukker
250 g rugmel (4 dl)
1 spsk kommen
ca. 250 g hvedemel (4 dl)
1 æg til pensling
*
1. Smelt fedtstoffet og bland det med vand til det bliver
fingervarmt.
Opløs gæren heri.
2. Tilsæt mælken sammen med salt, sukker, rugmel og kommen.
3. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er smidig.
Lad den efterhæve tildækket i 40 min:
3. Ælt dejen sammen igen og del den i 20 portioner.
Rul lange tynde pølser som formes til små kringler.
4. Læg kringlerne med »bagsiden« opad på bagepladen beklædt
med bagepapir.
Lad dem efterhæve i 15-20 min.
Pensl kringlerne med sammenpisket æg og bag ved godt 200 °C
på ovnens midterste rille i 18-20 min.