Koldhævede boller får en dejlig smag, og har lidt længere
holdbarhed end hurtigt hævede. Disse gulerodsboller er meget velegnede til
madpakke og picnic, evt. med pålæg.
16 boller. Arbejdstid: ca. 30 min. Hævetid: 15-20 timer. Bagetid:
ca. 15 min. Fryseegnede.
#
15 g gær
½ liter vand
2 spsk olie
250 g groft hvedemel (grahamsmel)
1½ tsk groft salt
ca. 700 g hvedemel
250 g gulerødder
Drys:
2 spsk sesamfrø
*
Rør smuldret gær ud i lidt af vandet.
Tilsæt resten af vandet, olie, groft hvedemel og salt.
Tilsæt derefter gradvist hvedemel.
Ælt dejen glat og smidig.
Sæt den tildækket i køleskabet i 10-15 timer eller evt. lidt
længere.
Riv gulerødderne, og ælt dem i dejen.
Form dejen til16 boller, sæt dem på bageplader med
bagepapir, og drys med sesamfrø.
Lad bollerne hæve tildækket i ca. 1 time, til de er næsten
dobbelt størrelse.
Bag bollerne i ca. 15 min. på midterste ovnrille ved 225 °C.
Bank på bunden af en bolle.
Den er færdigbagt, når det lyder hult.
Lad bollerne køle af på en bagerist.
Nyd de gode boller med pålæg som fx salat, tomat og ost.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin