Logo

Gulerodsboller med appelsin og abrikos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse gulerodsboller med appelsin og abrikos smager dejligt som snack, til eftermiddagsteen eller som et lidt sundere alternativ til fødselsdage. De er nemme og hurtige at lave.

 

50 g gær
250 g fintrevet gulerod (ca. 4-5 stk alt efter størrelse)
Saften fra 4 friske appelsiner
50 g tørrede abrikoser i tern
½ spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
500-600 g hvedemel
 
Gæren opløses i appelsinsaften, og revet gulerod og abrikos tilsættes sammen med sukker og salt.
Kardemomme, ingefær og kanel blandes med melet og æltes i dejen.
Dejen æltes glat og smidig og hæver overdækket i 1 time.
Dejen æltes let igennem og formes til 20 boller, der efterhæver overdækket 45 minutter på bageplade.
Bollerne bages ved 180°C i 15-20 minutter.
De er færdige, når de lyder hule, når man banker dem let på undersiden med en finger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her