Brug gulerødder i både bagværk og salat det er sundt og
smager godt. Og så hjælper det med slank ...
Boller med kanel og
gulerod
16 boller. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 20
min. Fryseegnet
#
25 g gær
1 dl skummetmælk eller vand
2 dl fromage frais
1 spsk rapsolie
1 æg
50 g rørsukker eller lys farin
2 tsk stødt kanel
4 spsk solsikkekerner
200 g reven gulerod
200 g grahamsmel
250 g hvedemel
*
Rør gæren ud i lun mælk eller vand.
Pisk fromage frais, olie og æg i gærvæsken, og tilsæt
sukker, kanel, solsikkekerner og reven gulerod.
Rør de to slags mel i dejen lidt ad gangen hold evt. lidt af
hvedemelet tilbage dejen skal være lidt klistret.
Ælt dejen godt, og lad den hæve tildækket til dobbelt
størrelse i ca. 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form den forsigtigt
til 16 boller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve
tildækket i ca. 30 min.
Varm ovnen op til 200 °C.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 min., og lad dem afkøle
på en rist.
Gulerodssalat med
ananas
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 10
min.
#
2-3 gulerødder
2 skiver ananas (frisk eller fra dåse)
1 spsk rosiner
*
Skræl gulerødderne, og riv dem groft.
Skær ananassen i små stykker, og vend dem sammen med
gulerødderne.
Drys med rosiner, og server som tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin