Logo

Gulerodsboller og gulerodssalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gulerodsboller og gulerodssalat

 

Brug gulerødder i både bagværk og salat det er sundt og smager godt. Og så hjælper det med slank ...


Boller med kanel og gulerod

16 boller. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 20 min. Fryseegnet

 

#

25 g gær

1 dl skummetmælk eller vand

2 dl fromage frais

1 spsk rapsolie

1 æg

50 g rørsukker eller lys farin

2 tsk stødt kanel

4 spsk solsikkekerner

200 g reven gulerod

200 g grahamsmel

250 g hvedemel

*

 

Rør gæren ud i lun mælk eller vand.

Pisk fromage frais, olie og æg i gærvæsken, og tilsæt sukker, kanel, solsikkekerner og reven gulerod.

Rør de to slags mel i dejen lidt ad gangen hold evt. lidt af hvedemelet tilbage dejen skal være lidt klistret.

Ælt dejen godt, og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form den forsigtigt til 16 boller.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.

Varm ovnen op til 200 °C.

Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 min., og lad dem afkøle på en rist.

 

Gulerodssalat med ananas

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 10 min.

#

2-3 gulerødder

2 skiver ananas (frisk eller fra dåse)

1 spsk rosiner

*

 

Skræl gulerødderne, og riv dem groft.

Skær ananassen i små stykker, og vend dem sammen med gulerødderne.

Drys med rosiner, og server som tilbehør.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.548 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her