Focaccia er et indbydende italiensk madbrød, som passer til
det meste. Servér det som tilbehør til en fyldig salat og et stykke grillet
kød, eller sæt det på buffetbordet til en af sommerens mange hyggelige
sammenkomster.
Tid: 15 minutter. Hævetid: 2 timer i alt. Bagetid: 20-25
minutter. Antal: 1 brød
# Opskrift på focaccia med tomater og rosmarin:
25 g gær
5 dl lunkent vand
100 g ølandshvedemel
400 g hvedemel
2 tsk. salt
en lille bradepande, 25x25 cm bagepapir til bradepanden
Tomatfyld:
3 spsk (oliven)olie
200 g små tomater, gerne i forskellige farver
½ rødløg
4-5 kviste frisk rosmarin
1 tsk. flagesalt
*
Sådan gør du:
Opløs smuldret gær i lunkent vand i en røreskål.
Tilsæt ølands-hvedemel, hvedemel og salt.
Dejen skal blot røres sammen med en gaffel og altså ikke
æltes.
Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve ved
stuetemperatur i ca. 1 time.
Beklæd bradepanden med bagepapir.
Skrab den hævede dej ud af skålen og over i bradepanden.
Tryk dejen ud med fingrene, så den dækker hele bunden af
formen.
Tomatfyld: Dryp 2 spsk. olie over dejen, og lav små
fordybninger i dejen med fingrene, så olien fordeler sig.
Tryk forsigtigt de hele tomater ned i dejen.
Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Fordel løg og rosmarin på dejen.
Drys med salt.
Dæk formen med et fugtigt, rent viskestykke, og lad dejen
hæve i 1 time.
Bag brødet i en 220 °C varm ovn i 20-25 minutter, til det er
gyldent og gennembagt.
Dryp 1 spsk olie ud over brødet, lige når det kommer ud af
ovnen.
Afkøl på en rist.
Tips: Rosmarinnålene bliver tørre og mørke under bagningen,
så drys evt. lidt nyt frisk rosmarin på brødet lige inden servering for et
flottere look.