Brød med fyld: Hamburgers og indbagte pølser er populær mad
hos både børn og voksne, og så er det samtidig nem og prisrimelig mad. Her er en
opskrifter på piroger.
16-18 stk. Tilberedningstid: ½ time Hævetid: 1 time.
Bagetid: 20 min. Fryseegnet
#
75 g smør eller margarine
1½ dl mælk
25 g gær
½ tsk salt
1 æg
400 g hvedemel (6½ dl)
Fyld:
75 g røget skinke
3 hårdkogte æg
4-5 spsk flødeost
1-2 tsk fransk sennep
1 spsk fintklippet purløg
æg til pensling
*
1. Smelt fedtstoffet og bland det med mælken.
Lad det blive fingervarmt.
Udrør gæren heri.
Kom salt, sammenpisket æg og mel i og ælt dejen sammen.
Lad dejen hæve på et lunt sted i ¾ time.
2. Hak skinke og æg og rør det sammen med flødeost, sennep
og purløg.
3. Ælt dejen let sammen og udrul den til en tynd plade.
Skær dejen i cirkler med en diameter på 12 cm.
4. Læg ½ spsk fyld på hver dejcirkel.
Pensl kanterne godt med æg og fold dem over hinanden.
Tryk dem godt sammen.
5. Lad piroggerne efterhæve på bageplade beklædt med
bagepapir i 10 min.
Pensl med æg og bag dem midt i ovnen ved 200 °C i 20 min.