1 Birkeskrans. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: ½
time Fryseegnet.
#
50 g smør eller margarine
½ liter mælk
25 g gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
1 æg
500 g hvedemel (ca. 8 dl)
Til pensling:
1 æg
3 spsk birkes
*
1. Smelt fedtstoffet og bland det med mælken.
Lad det blive fingervarmt. Udrør gæren heri.
2. Kom de øvrige ingredienser i og ælt dejen sammen.
Stil den til hævning på et lunt sted i ½ time.
3. Ælt dejen sammen igen og form den til en krans som lægges
på bagepladen beklædt med bagepapir.
Klip flige i kransen og træk dem skiftevis til hver side.
Efterhæv i ½ time.
4. Pensl med æg og drys birkes på.
Bag kransen på ovnens midterste rille ved 200 °C i ½ time.