Traditionen tro spises varme hveder aftenen før St. Bededag.
24 stk. Tilberedningstid: ½ time. Hævetid: 1½ time. Bagetid:
ca. 25 min. Fryseegnet.
#
50 g smør eller margarine
475 g hvedemel (ca. 8 dl)
50 g kartoffelmel (5 spsk)
1 tsk salt
1 tsk sukker
3 dl mælk
50 g gær
*
1. Smuldr fedtstoffet i melet og bland kartoffelmel, salt og
sukker i.
2. Lun mælken så den er fingervarm og udrør gæren heri.
Kom det i dejfadet og ælt dejen sammen.
Sæt dejen til hævning på et lunt sted med et klæde over i
ca. 1 time.
3. Ælt dejen let sammen og del den i 12 stykker som formes
til boller.
Sæt bollerne med ca. 1 cm's mellemrum i en smurt bradepande.
Lad dem efterhæve i ½ time.
4. Bag bollerne ved 200 °C i 25 min.
Lad dem svale lidt inden de tages ud af bradepanden.
Flæk dem og rist dem gyldenbrune ved 250 °C - det varer ca.
5 min.