Opskriften giver ca. 24 hveder, men tilbered gerne halvanden eller dobbelt portion, så der også er til næste dags morgenmåltid. Bag hvederne dogen før eller om formiddagen. Flæk hvederne igennem inden spadsereturen, så er det blot at riste dem i ovnen ved 200º lige inden servering.
3 dl sødmælk.
100 g smør.
100 g gær.
1 spsk sukker.
2 tsk salt.
1 ½ tsk stødt kardemomme.
700 g hvedemel.
3 æg.
Mælk eller kaffe til pensling
Lun mælk og smør, til det er håndvarmt, og opløs gæren i den lune mælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.
Stil dejen til hævning til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem igen og form 24 små boller.
Læg dem i en smurt bradepande med ca. 1 ½ cm's mellemrum.
Stil bollerne til hævning i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200º og stil en skål med vand i bunden af ovnen.
Pensl bollerne med mælk eller kaffe og bag dem i ca. 20 minutter.