Logo

Birkeskrans med citronglasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne kras med birkes kan måske virke dessertagtig på grund af citronglasuren. Så prøv kransen til kaffen eller teen en søndag eftermiddag. Måske med en klat smør til.

 

25 g gær
75 g smør eller margarine
2 ½ dl mælk
½ tsk salt
¾ dl sukker
1 dl grahamsmel
5-6 dl hvedemel
1 sammenpisket æg.

Fyld:
75 g blødt smør eller margarine
¾ dl mørke birkes
2 dl rosiner
3 spsk sukker

Glasur:
1 dl flormelis
reven skal af ½ citron
citronsaft

Smuldr. Gæren ned i en skål.
Smelt fedtstoffet og sæt mælken.
Lad det blive fingervarmt 37°C.
Hæld blandingen over gæren og rør rundt til gæren er opløst,
Tilsæt salt, sukker, grahamsmel og 4 dl af hvedemelet.
Arbejd dejen sammen så den bliver blank og smidig, ca. 5 minutter.
Lad den hæve overdækket et lunt sted i ca. 20 minutter eller til knapt
dobbelt størrelse.
Rør fedtstof, birkes, rosiner og sukker sammen.
Læg dejen på et melet bord og arbejd den godt igennem.
Tilsæt mere hvedemel, så dejen bliver fast og slipper bordet.
Rul dejen ud til en firkant, ca 25x50 cm. , på et melet bord.
Bred fyldet ud over og rul den sammen til en rulle.
Læg den på en smurt plade og form den til en rund krans.
Klip nogle hakker i kransen og lad den hæve i 20 minutter.
Pensl med æg og bag kransen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Lad den køle under et klæde.
Bland ingredienserne til glasuren.
Tilsæt citronsaft, så glasuren bliver tilpas tyk og kan smøres ud.
Smør glasuren over kransen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.262 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her