25 g gær
75 g smør eller margarine
2 ½ dl mælk
½ tsk salt
¾ dl sukker
1 dl grahamsmel
5-6 dl hvedemel
1 sammenpisket æg.
Fyld:
75 g blødt smør eller margarine
¾ dl mørke birkes
2 dl rosiner
3 spsk sukker
Glasur:
1 dl flormelis
reven skal af ½ citron
citronsaft
Smuldr. Gæren ned i en skål.
Smelt fedtstoffet og sæt mælken.
Lad det blive fingervarmt 37°C.
Hæld blandingen over gæren og rør rundt til gæren er opløst,
Tilsæt salt, sukker, grahamsmel og 4 dl af hvedemelet.
Arbejd dejen sammen så den bliver blank og smidig, ca. 5 minutter.
Lad den hæve overdækket et lunt sted i ca. 20 minutter eller til knapt
dobbelt størrelse.
Rør fedtstof, birkes, rosiner og sukker sammen.
Læg dejen på et melet bord og arbejd den godt igennem.
Tilsæt mere hvedemel, så dejen bliver fast og slipper bordet.
Rul dejen ud til en firkant, ca 25x50 cm. , på et melet bord.
Bred fyldet ud over og rul den sammen til en rulle.
Læg den på en smurt plade og form den til en rund krans.
Klip nogle hakker i kransen og lad den hæve i 20 minutter.
Pensl med æg og bag kransen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Lad den køle under et klæde.
Bland ingredienserne til glasuren.
Tilsæt citronsaft, så glasuren bliver tilpas tyk og kan smøres ud.
Smør glasuren over kransen.