Logo

Birkeskrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Birkeskrans


1 Birkeskrans. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: ½ time Fryseegnet.

 

#

50 g smør eller margarine

½ liter mælk

25 g gær

1 tsk salt

2 tsk sukker

1 æg

500 g hvedemel (ca. 8 dl)

Til pensling:

1 æg

3 spsk birkes

*

1. Smelt fedtstoffet og bland det med mælken.

Lad det blive fingervarmt. Udrør gæren heri.

 

2. Kom de øvrige ingredienser i og ælt dejen sammen.

Stil den til hævning på et lunt sted i ½ time.

 

3. Ælt dejen sammen igen og form den til en krans som lægges på bagepladen beklædt med bagepapir.

Klip flige i kransen og træk dem skiftevis til hver side.

Efterhæv i ½ time.

 

4. Pensl med æg og drys birkes på.

Bag kransen på ovnens midterste rille ved 200 °C i ½ time.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 581 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her