Logo

Baselkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette er en spændede opskift på en kage, som er blevet set i et bageri i Trondheim. Kagen består af en bund, pærefromage lavet på dåsepære samt et spejl. Nyd gerne kagen til søndagskaffen eller teen

 

Dette er et forsøg på at genskabe en nydelig konditorkage som en af bagerne i Trondheim sælger - de kalder den Baselkage.

Bund:
150 g valnødder
3 æg
2 dl sukker
½ tsk bagepulver

Pærefromage:
5 dl piskefløde
1 pære på dåse
2 tsk vaniljesukker
2 spsk cognac
8 blade husblas

Spejl (dette er ikke nødvendig, men ser lækkert ud):
1 blad husblas
Knapt ½ dl af saften fra dåsepærene

Knapt ½ dl appelsinjuice

Bund: 

Hak nøddene. Rør æg, sukker og bagepulver sammen så det bliver let og luftig. Rør forsigtigt nødderne. Put dejen i en springform og bag på 175°C i 40 minutter. Afkøl bunden lidt, tag den ud af formen og læg den over på et kagefad.


Pærefromage:
Læg gelatinen i blød i koldt vand. Gem 2-3 pæne halve pærer til pynt senere. Mos resten af pærene sammen med ½ dl saften fra dåsen. Rør cognacen i pæremosen. Smelt gelatinen i ½ dl kogende vand. Pisk fløden stiv med vaniljesukker. Rør gelatinen i pæremosen. Bland forsigtigt cremen med pæremosen. Læg cremeblandingen over nøddebunden og sæt den koldt. Efter 30 min., pynt med pæreskiver, læg evt. spejl på,(se nedenfor) og sæt den så koldt igen i mindst en time

Spejl:
Blød gelatinen. Kør juice og pæresaft gjennem et kaffefilter. Kog op og smelt gelatinen i saften. Afkøl og dryp blandingen forsigtigt over fromagen, efter  du har pyntet med pæreskiver.

Nydes med nybrygget kaffe fra fx. Lavazza...

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.196 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her