Logo

Gyldne tråde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g sukker
2 ½ dl vand
6 æggeblommer
 
Kom sukker og vand i en gryde og rør over lavt blus, til sukkeret er
opløst.
Kog op og kog videre, til sukkerlagen bliver klar og konsistensen tykkere.
Vrid æggeblommerne gennem et musselinklæde ned i en skål.
Kom lidt af æggemassen i en sprøjtepose med en meget tynd tylle eller i
et kræmmerhus af pergament.
Varm sukkerlagen op og lad den simre.
Sprøjt omhyggeligt små ægge-spiraler a 4-5 cm i diameter med et lille
hul i midten ned i sukkerlagen.
Kog spiralerne i ca. 2 minutter, til de sætter sig.
Tag dem op med en pind ved at stikke den ned i hullet i midten.
Læg spiralerne på en tallerken.
Fortsæt med resten af dejen på samme måde.
 
Tips: I Thailand kaldes denne dessert for en »tør« dessert. De små
spiraler, der er lavet af æg, koges i sukkerlage og er bestemt besværet
værd.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.578 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her