500 g sukker
2 ½ dl vand
6 æggeblommer
Kom sukker og vand i en gryde og rør over lavt blus, til sukkeret er
opløst.
Kog op og kog videre, til sukkerlagen bliver klar og konsistensen tykkere.
Vrid æggeblommerne gennem et musselinklæde ned i en skål.
Kom lidt af æggemassen i en sprøjtepose med en meget tynd tylle eller i
et kræmmerhus af pergament.
Varm sukkerlagen op og lad den simre.
Sprøjt omhyggeligt små ægge-spiraler a 4-5 cm i diameter med et lille
hul i midten ned i sukkerlagen.
Kog spiralerne i ca. 2 minutter, til de sætter sig.
Tag dem op med en pind ved at stikke den ned i hullet i midten.
Læg spiralerne på en tallerken.
Fortsæt med resten af dejen på samme måde.
Tips: I Thailand kaldes denne dessert for en »tør« dessert. De små
spiraler, der er lavet af æg, koges i sukkerlage og er bestemt besværet
værd.