Logo

Helsebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Helsebrød

 

Sunde grovbrød. Kan serveres til suppe eller med smør og pålæg.

25-30 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 1¼ time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.

#

50 g gær

½ liter vand

100 g smør eller margarine

2 tsk salt

2 tsk tørret fennikel

150 g knækkede hvedekerner (2½ dl)

50 g hvedeklid (2 dl)

1 dl hvedekim

150 g sigtemel (2½ dl)

ca. 750 g hvedemel (12 dl)

1 æg til pensling

*

1. Smuldr gæren og udrør den i det lune vand.

Skær fedtstoffet i små tern.

Kom det i væsken sammen med salt og fennikel.

Tilsæt hele hvedekerner, hvedeklid, hvedekim og. sigtemel.

Ælt dejen sammen med en træslev.

 

2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1 time.

 

3. Ælt dejen let sammen og del den i 25-30 portioner.

Tril dem til rundstykker som sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 15 min.

 

4. Prik rundstykkerne med en gaffel eller snit dem med en skarp kniv.

Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem på midterste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min.

 

Variation:

Erstat den tørrede fennikel med V2- 1 spsk kommen. I stedet for V21iter vand, kan der bruges halvt vand og halvt ymer eller yoghurt.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 436 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her