Samme opskrift som ved Oreganobrød, men her med frisk eller
frysetørret purløg.
1 brød. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 50 min. 'Bagetid:
35-40 min. Fryseegnet
#
50 g gær
3 dl mælk
100 g smør eller margarine
500 g hvedemel (8-9 dl)
1 tsk salt
1 spsk oregano
Til pensling:
2 spsk smeltet smør
2 spsk frisk eller frysetørret purløg
*
1. Udrør gæren i lunet mælk.
Smuldr fedtstoffet i halvdelen af melet.
Kom det i gærvæden.
Bland salt og purløg i resten af melet og kom også det i
dejfadet.
Ælt dejen blank og smidig.
Stil den til hævning på et lunt sted i ½ time.
2. Ælt dejen let sammen og del den i 18-20 portioner.
Form dejportionerne til boller.
Læg ⅔ af dem i en smurt, aflang form.
Læg resten af bollerne ovenpå i mellemrummene.
Lad brødet hæve tildækket i 20 min.
3. Pensl med smeltet smør og drys purløg over.
Bag brødet på ovnens nederste rille ved 200 °C i 35-40 min.
(Billedet viser brød med oregano)