Serveres til kraftige kød- og grønsagsretter.
1 brød. Tilberedningstid: 25-30 min. Hævetid. i alt: 1 time.
Bagetid: 25-30 min. Ikke fryseegnet.
#
25 g gær
2½ dl vand
2 spsk olie
1 æg
6-8 små sylteagurker
ca. 400 g hvedemel (ca. 7 dl)
æg til pensling
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunet vand.
Tilsæt olie, sammenpisket æg og finthakkede agurker.
Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen smidig.
Stil den til hævning på et lunt sted en halv time.
2. Ælt dejen let sammen og form den til et rundt brød som
lægges på bagepladen beklædt med bagepapir.
Lad brødet efterhæve i en halv time.
3. Snit brødet med en skarp kniv og pensl det med æg.
Bag det i midten af ovnen ved 200-225 °C i en halv time.
Serveres til kraftige kød- og grønsagsretter.