Disse kager opfylder en ægte gourmets drømme. Glasuren er et godt eksempel på en kogt glasur, når den er bedst - den er både smuk at se på, og den smelter i munden.
18 cupcakes:
375 g hvedemel
3 tsk bagepulver
125 g smør ved stuetemperatur
100 g lyst rørsukker
2 æg
2 ½, dl ahornsirup
1 ¼ dl mælk
65 g hakkede valnøddekerner
Ahornmarengsglasur:
2 æggehvider
1 knivspids salt
2 ½ dl ahornsirup
1 tsk vaniljeessens
65 g hakkede valnødder eller halve valnøddekerner til pynt
A. Varm ovnen op til 180°C
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert af dem.
Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med sirup og mælk, og rør grundigt mellem hver tilsætning.
Vend valnøddekernerne i.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 25-30 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Glasur:
Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de begynder at danne toppe.
Sæt dem til side.
Kog ahornsiruppen, til en dråbe af den danner en blød kugle, når du lader den falde ned i et glas vand (ca. 120° på et sukkertermometer).
Alt afhængig af hvilken ahornsirup du vælger, vil det tage 5-10 minutter.
Tag den straks væk fra varmen, og hæld den langsomt i æggehviderne under konstant piskning.
Den varme sirup koger faktisk æggehviderne.
Kom vaniljeessens i, og fortsæt med at piske, til massen er stiv og danner bløde toppe.
Kom glasur på kagerne, og træk den op i toppe med bagsiden af skeen eller en gaffel.
Anbring en halv valnøddekerne øverst på hver kage eller drys dem med hakkede valnødder, før glasuren stivner.
Den vil stivne på ydersiden og stadig være blød og cremet indeni.