Indsendt af Sascha Johannsen.
12 meget lækre fastelavnsboller:
500 g hvedemel
250 g margarine
70 g gær
2 dl sødmælk
2 spsk sukker
2 tsk salt
1 æg
Creme:
1 æg
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk Maizena
2 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
Mælk og margarine lunes, gæren udrøres heri.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted Ca. 40 minutter.
Creme:
Æggeblommer; sukker, Maizena og mælk piskes sammen i en tykbundet gryde og varmes op til kogepunktet under piskning.
Cremen tages fra varmen, og vaniljesukker røres i.
Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles ud ca. 1½ cm tyk.
På den ene aftegnes bollerne med et glas (ca. 6 cm).
1 skefuld creme lægges på hver cirkel, og den anden lægges over.
Bollerne trykkes ud gennem de 2 lag dej og lægges på plade.
Efterhæver ca. ½ time.
Bagetid: 10-12 min. ved 200°C.
Bollerne drysses med flormelis efter bagningen.
Vægt pr. stk. 116 gram
En lækker variant af creme til fastelavnsboller.
100 g smør/margarine
100 g sukker
6-8 dessertmakroner
evt. mandelessens
Smør/margarine og sukker røres sammen.
Dessertmakroner og evt lidt mandelessens tilsættes, og cremen røres godt igennem.