Logo

Fastelavnsbolle med makroner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

12 meget lækre fastelavnsboller

Indsendt af Sascha Johannsen.

 

12 meget lækre fastelavnsboller:

500 g hvedemel

250 g margarine

70 g gær

2 dl sødmælk

2 spsk sukker

2 tsk salt

1 æg

 

Creme:

1 æg

2 æggeblommer

2 spsk sukker

1 spsk Maizena

2 dl mælk

1 tsk vaniljesukker

 

Mælk og margarine lunes, gæren udrøres heri.

De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem.

Stilles til hævning et lunt sted Ca. 40 minutter.

Creme:
Æggeblommer; sukker, Maizena og mælk piskes sammen i en tykbundet gryde og varmes op til kogepunktet under piskning.
Cremen tages fra varmen, og vaniljesukker røres i.

Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles ud ca. 1½ cm tyk.
På den ene aftegnes bollerne med et glas (ca. 6 cm).

1 skefuld creme lægges på hver cirkel, og den anden lægges over.

Bollerne trykkes ud gennem de 2 lag dej og lægges på plade.
Efterhæver ca. ½ time.
Bagetid: 10-12 min. ved 200°C.

Bollerne drysses med flormelis efter bagningen.

 

Vægt pr. stk. 116 gram

En lækker variant af creme til fastelavnsboller.

100 g smør/margarine
100 g sukker
6-8 dessertmakroner
evt. mandelessens

Smør/margarine og sukker røres sammen.

Dessertmakroner og evt lidt mandelessens tilsættes, og cremen røres godt igennem.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.904 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her