#
6-7 tynde skiver formfranskbrød
¼ l. mælk
50 g smør eller margarine
80 g sukker
2 æggeblommer
2 spsk hvedemel
1 knsp bagepulver
2 spsk reven nøddekerner
reven skal af ½ citron
2 æggehvider
750 g frugt af forskellig slags
2 spsk rasp
2 spsk sukker
1 knsp kanel
smør
*
Hæld mælken over brødskiverne, hvor skorperne er fjernede.
Mens brødskiverne suger fugtigheden, røres det blødgjorte fedtstof med sukker og æggeblommer.
Hvedemel, bagepulver og citronskal tilsættes.
Kom derefter det udblødte brød i dejen.
Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen.
Kom halvdelen af den i den gennemfugtede stegeso.
På dejen lægges småtskåren frugt, som strøs med sukker.
Resten af dejen lægges over frugten.
Bland rasp med sukker og kanel og drys det over.
Kom smørklatter på.
Bag kagen ved 220ºC i ca. 1 time.
Denne kage kan spises varm eller kold med cremesauce til.
Tips: Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende anvendes til de søde ting.
De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.