Denne frugtkoldskål er bare så lækker og cremet og frisk. Når
jeg har sommergæster, råber de på frugtkoldskål og bliver meget skuffede, hvis
jeg ikke har lavet den. Man kan selvfølgelig også lave en halv portion - men
den er så sund, at den sagtens kan bruges til morgenmad. I så fald kan der
suppleres med lidt flere bananstykker, da de har tendens til at blive bløde.
God appetit! Helen
# Ingredienser til Frugtkoldskål:
2 liter Ylette/tykmælk/A38 e.l.
2 æg
1½ dl sukker
1 citron
vaniljesukker
Forslag til fyld:
500 g jordbær
1 grønt (syrligt) æble
2 bananer
*
Tilberedning
Pisk de 2 æg med sukkeret.
(Skold først æggene ved at lægge dem på en spiseske og
overhælde dem med kogende vand for at undgå salmonella)
Riv citronskal ned i massen.
Pres citronen og hæld det meste af saften i - gem resten til
når du smager til.
Hæld de 2 liter tykmælk i under omrøring
Smag til med vaniljesukker og evt. resten af citronsaften.
Frugten skæres i småstykker - de må gerne være så små, at
man kan have flere slags på skeen, når man spiser.
Hæld frugten i og rør rundt.