Logo

Frugtgrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugtgrød

 

Følgende frugter er velegnede til frugtgrød: Jordbær, hindbær, stikkelsbær, blommer (udstenede), tyttebær, brombær, ligesom blandinger af frugt - fx jordbær og rabarber.

 

# Ingredienser:

500 g jordbær

1½ dl vand

5 spsk sukker

3 spsk majsstivelse

2 spsk vand

TILBEHØR

3 dl mælk eller fløde

*

Sådan gør du

Skyl og nip bærrene.

Kog dem møre 2-3 min. i vand og tilsæt sukker.

Rør Maizenaen ud i koldt vand og rør jævningen i grøden under omrøring.

Kog grøden i ca. 1 min. og smag til.

Server grøden lun eller kold med mælk eller fløde til.

 

TIPS:

Frugtgrød

Frugtgrød har konsistensen tilfælles med den egentlige grød (som er lavet af korn el. lign.). Frugtgrød er kogte frugter, gerne sød og benyttes som dessert.

 

Kompot

Kompot er en slags grød, som ikke er ganske udkogt og ej heller pureret. Kompot kan dels bruges som andre slags grød, dels bruges som fyld i bagværk, ligesom marmelade.

 

Rødgrød

Rødgrød er en skandinavisk specialitet, og fremstilles af diverse røde frugter. Rødgrød spises gerne med mælk eller fløde. Rødgrøden blev "opfundet" omkring år 1900, hvor fremskridt på tre områder gjorde nyskabelsen oplagt: Mælk var blevet en rigelig vare, jordbær havde gennemgået en målrettet forædling (Dybdahl jordbærret stammer fra denne tid), og sukker fra sukkerroer var blevet billigt. Udtrykket "rødgrød med fløde" er en yndet sætning danskere bruger, når de vil have udlændinge til at "tale dansk", når det er svært.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.448 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her