Grillen holder sig varm længe efter at hovedretten er
færdig, og eftervarmen kan vi udnytte til lækre frugtdesserter
Ananas
Skær en hel, godt moden ananas i tykke skiver.
Steg skiverne et par minutter på hver side på den varmeste
del af grillen.
Dryp lidt madeira, cognac eller likør på ananasskiverne og
server dem med kold cremefraiche, flødeskum eller is.
Appelsiner og
grapefrugter
Vælg frugter med tykke skaller og steg dem hele i ca. 15
min.
Vend dem flere gange.
Del frugterne i halve før serveringen.
Drys grapefrugterne med farin.
Appelsinerne kan evt. dryppes med lidt appelsinlikør.
Frugterne spises med ske fra de halve skaller.
Server vaniljeis til.
Bananer
Modne, uskrællede bananer lægges på grillristen, hvor varmen
ikke er alt for stærk.
Vend dem flere gange, til skrællerne er sorte og de føles
bløde indeni.
Skær et snit på langs og dryp lidt citronsaft, rom eller
cognac i.
Bananerne spises med ske direkte fra skrællen.
Æbler
Vask hele æbler, pensl dem med olie og læg dem på
grillristen, hvor den ikke er alt for varm.
Vend dem flere gange. Steg æblerne 12-15 min.
Stik kernehuset ud og fyld hullet med smør, rørt med kanel,
sukker og rosiner, som evt. har ligget i rom.
Du kan også først tage kernehuset ud, skære æblerne i tykke
skiver og så lægge skiverne på grillristen, efter at de er dryppet med
citronsaft og penslet med olie.
De skal have et par minutter på hver side over god varme.
Drys lidt sukker over skiverne og server dem med flødeskum.
Pærer
Pærerne skal være faste og ikke for modne.
Vask og tør dem og pensl dem med olie.
Steg dem 10-15 minutter på grillristen og vend dem flere
gange.
Skræl de varme pærer, stik kernehusene ud og dryp dem med
honning smagt til med citronsaft.
Pærerne kan også flamberes med lidt pærebrændevin, hvis du
da kan nænne det.
Stænk brændevinen over pærerne og sæt ild til.
Serveres med iskold creme fraiche.
Frugt på spid
Æbler, pærer, blommer, appelsiner, ferskner og lignende
faste frugter er velegnede til at steges på spid.
Skræl evt. frugten, fjern sten eller kernehus og skær den i
passende stykker, som stikkes på et langt grillspid og pensles med olie og
citronsaft.
Læg spiddet på grillristen i ca. 10 minutter.
Serveres med koldt letpisket flødeskum, cremefraiche, råcreme
eller vaniljeis.
Tips: En skål med smeltet chokolade smager pragtfuldt til
spidstegt frugt.
Smelt chokoladen i en lille ovnfast skål, der kan stilles på
grillristen.
Kom en lille klat smør i.
Hvis der ikke er børn i selskabet, kan du tilsætte lidt cognac,
rom eller likør, men ikke for meget.
Chokoladen skal være så tyk, at den »klæber« til frugten,
når du dypper den.