1 dl mælk
3 spsk sukker (melis)
1 æg
85 g smør
35 g gær
240-250 g hvedemel
Fyld:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 top tsk hvedemel
vaniljesukker
2-2,5 dl fløde
Start med at lune mælken, heri kommes ægget og smørret.
Så røres gæren ud, men pas på, mælken må ikke være for varm.
Nu blandes sukker og melet i, og dejen æltes til den er blank.
Rulles så ud til en stor plade, der deles i 10 firkanter.
Ovenpå hver firkant lægges en klat vaniljecreme, der laves på denne måde:
Æggeblommerne piskes med sukker, fløden røres i skiftevis med melet.
Alt piskes godt, varmes igennem, uden at koge, og smages til med vaniljesukker.
Når cremen er lagt på, foldes de fire hjørner sammen ind over cremen.
Bollen vendes og stilles på sammenføjningen på en smurt bageplade.
Hæver lunt og tildækket i ca. 25 minutter.
Pensles med æg, bages ved 225ºC i ca. 10 minutter.
Før servering kommes lidt glasur ovenpå hver bolle.