Amerikanere elsker æbletærter, og med god grund. Disse kager bliver særligt vellykkede i forme af silikone. Anret dem på portionstallerkener med et stykke skarp cheddarost eller en klat flødeskum.
8 stk. cupcakes:
Tærtedej: se Chokoladetærte cupcakes
Æbletærtefyld:
4-5 æbler, skrællede, uden kernehus og skåret i stykker
1 spsk citronsaft
100 g sukker + 2 spsk ekstra til drys
lidt revet muskatnød
1 tsk stødt kanel
2 spsk hvedemel
65 g smør ved stuetemperatur
A. Varm ovnen op til 230°C.
B. Følg anvisninger på side 152 om udrulning af dejen og beklædning af formene. Tag så meget dej fra, at du har nok til kagernes låg.
3. Vend æblestykkerne med citronsaft, 100 g sukker, muskatnød, kanel og mel i en stor skål. så de bliver dækket over det hele.
Fordel blandingen i formene, og læg smørklatter på.
Dæk hver kage med en udstukket plade dej, og klem kanterne dekorativt sammen.
Skær to snit i låget, så dampen kan slippe ud, og drys med resten af sukkeret.
4. Bag kagerne i 10 minutter, dæmp varmen til 180°C, og bag dem i yderligere 15-20 minutter, eller til skorpen er gyldenbrun.
Lad kagerne køle helt af i formene.
Variation med ferskner:
Udskift æblerne med skiver af ferskner og brug kun en lille smule kanel.
Variation med blåbær:
Udskift æblerne med blåbær og ude lad kanel.