1 udrullet rund plade smørdej 32 cm. i diameter
2-3 spsk valnødder
3 syrlige æbler
2 spsk sukker
2 spsk smør eller margarine
flormelis
citronmelisse
Calvados sauce:
1 dl piskefløde
3 dl kold vaniljesauce
2-3 spsk calvados
Læg smørdejspladen på bagepapir på en plade.
Pensl 1 cm. af kanten med vand og buk derefter kanten op, så den
bliver dobbelt.
Hak valnødderne groft.
Skræl æblerne og del hvert æble i 4 både.
Fjern kernehuset og skær bådene i tynde skiver.
Læg æbleskiverne i et tæt lag på smørdejen og drys med sukker.
Smelt fedtstoffet og dryp det over æblerne.
Bag tærten ved 225°C i ca. 20 minutter til dejen har fået farve og
æblerne er blevet bløde.
Pisk fløden let, bland den med vaniljesaucen og rør calvados i.
Pudr tærten med flormelis, pynt med citronmelisse og server tærten
med calvadossaucen.
Serveres afkølet men ikke kold.