Dej:
200 g blødt smør
200 g brun farin
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g )
1 ½ dl rosiner
evt. 75 g hakkede valnøddekerner
Glasur: (smager meget bedre end man tror!)
200 g flødeost naturel
2 spsk vand
50 g flormelis (ca. 1 dl )
2 tsk revet citronskal
2 tsk citronsaft
Pisk smør, farin og æg godt sammen.
Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen, skiftevis med gulerødder, rosiner (og valnøddekerner).
Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen midt i ovnen ved 175ºC i 1 time.
Glasur:
Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, flormelis, citronskal og citronsaft.
Smør det på den kolde gulerodskage.