1 stor agurk
1 tsk salt
4 dl yoghurt
½ dl cremefraiche
3 fed hvidløg
1 ½ tsk citronsaft
2 spsk olivenolie
1 tsk tørret mynte (evt.)
Skræl agurken og riv den på den grove side af et rivejern.
Læg agurken i en skål og strø salt på.
Rør rundt og dæk den til med et lille fad som pres.
Lad agurken stå koldt i ca. 10 min.
Bland youghurt og cremefraiche.
Hæl blandingen i en si beklædt med et kaffefilter.
Lad den stå i ca. 2 timer eller til blandingen er halvtyk.
Skrab youghurtblandingen ud af filteret og læg den i en skål.
Smag til med lidt knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og evt. mynte.
Hæld agurken i en si og lad den dryppe godt af.
Bland agurken og yoghurtsaucen. Smag til og krydr evt. mere.
Serveringsforslag:
Oliven, radiser, gulerødder i stave og groft eller ristet franskbrød.
Man kan spise tzatziki som tilbehør til Souvlaki, græske grillspid, stegt kylling, stegt kød eller til hamburgere.