Tilbehør
5 dl yoghurt naturel
2 agurker (ca. 700 g)
1 spsk groft salt
1 dl cremefraiche 18%
1 fed knust hvidløg
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Stil to kaffefiltre i en sigte og hæld yoghurten til afdrypning i kaffefiltrene. Lad yoghurten dryppe af i ca. 2 ½ time i køleskab. Skræl agurkerne og skær dem i meget tynde skiver - evt. på råkostjern. Læg skiverne i en skål og drys 1 spsk salt over. Lad dem trække i ca. ½ time. Skyl agurkeskiverne i flere hold koldt vand og vrid dem tørre i et klæde. Rør den afdryppede yoghurt sammen med cremefraiche og hvidløg. Tilsæt agurkeskiverne og smag salaten til med salt og peber. Stil den i køleskab til serveringen. Frysning: Uegnet.
Server agurkesalaten til fx. stegt lammekød.