1000 g hvedemel
125 g solsikkekerner
125 g sesamfrø
50 g gær
7 dl sødmælk
50 g margarine
2 tsk salt
2 tsk sukker
Pynt
Æggestrygelse af 1 sammenpisket æg
Solsikkekernerne ristes let på en tør pande, afkøles og hakkes groft.
Mælken lunes til den er håndvarm (37ºC) og gæren opløses heri.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er ensartet.
Hæver et lunt sted til dobbelt størrelse, ca 30 minutter, tildækket.
Dejen slås sammen, deles i to lige store stykker, som formes til kugler,
der hviler 2-3 minutter, tildækket.
Hver dejkugle formes til et brød, der sættes på en smurt bageplade.
Efterhæver et lunt sted til dobbelt størrelse, ca 20 minutter,
tildækket.
Pensles med æggestrygelse og ridses på skrå.
Bages i en 200ºC varm ovn på nederste rille i ca 25 minutter.