Benyt dig af, at du kan få friske artiskokker, og lav en lækker, krydret salat. Til 8 pers.
16 store artiskokhjerter
4 citroner
1 ½ dl olivenolie
1 bdt bredbladet persille, grofthakket
2 hk cayennepeber
2 fed knust hvidløg
Bræk stilken af artiskokkerne og fjern omhyggeligt alle blade, indtil du når til hjertet.
Fjern de nederste mørkegrønne blade med en skarp kniv, indtil hjertet er lysegrønt og har form som en skål med det luftige skæg i midten.
Fjern skægget med en teske, og pas på, at hjertet ikke går i stykker.
Efterhånden som du bliver færdig, lægges de rensede artiskokhjerter i en gryde med koldt vand og to citroner skåret i halve for at undgå, at de bliver brune.
Læg låg på gryden, bring vandet i kog og lad det simre i to minutter.
Tag de kogte artiskokhjerter op og skær dem i kvarte.
Bland saft fra to citroner, olivenolie, persille, cayennepeber og hvidløg.
Hæld dressingen over artiskokhjerterne, mens de stadig er varme, og server straks.