Sorbet:
4 dl vand
200 g sukker
4 dl appelsinsaft
1 æggehvide
2 spsk piskefløde
Flødeis:
4 æggeblommer
½ l. piskefløde
60 g sukker
Tilbehør:
100 g kumquats
2 dl vand
100 g sukker
Yderligere:
Flødeskum til pynt
Sorbet:
Vand og sukker koges til en sukkerlage og afkøles. Appelsinsaft tilsættes. Lagen trækker til næste dag. Æggehvide og piskefløde blandes i. Isen køres på ismaskine, til den er letfrosset. Kommes i en lille isbombeform eller skål, der er rund i bunden, og stilles i fryseren.
Lagen kan også fyldes direkte i formen og stilles i fryseren. Der bør jævnligt røres i sorbeten, for at den ikke skal krystalisere.
Flødeis:
Fløden piskes til flødeskum og stilles køligt. Æg og sukker piskes skummende. Flødeskum og æggesnaps blandes forsigtigt sammen. Isen kommes i en rund skål, større end den sorbeten kom i.
Den frosne sorbet vendes ud og lægges i. Trykkes forsigtigt ned i isen, uden at den synker helt til bunds. Isen stilles i fryseren.
Tilbehør:
Vand og sukker koges til en sukkerlage. Kumquatsene skæres i skiver og kommes i sukkerlagen. Koges 1 minut, og afkøles herefter.
Anretning:
Isbomben vendes ud på et fad. Pyntes med flødeskum rundt i kanten. Kom syltede kumquats på toppen, og et blad citronmelisse øverst.
VariationsTips:
Isbomben kan laves med forskellige sorbeter. F.eks. af kiwi-, passionsfrugt,- hindbær-, solbær osv. Ligeledes kan tilbehøret være friske frugter. Sorbeten kan også købes i mange dagligvarebutikker.
I stedet for kumquats, kan bruges syltede appelsinskiver.