6 æggeblommer
1 dl sukker
5 dl piskefløde
4 æggehvider
1 pk frosne jordbær eller ½ l friske
5 kiwifrugter
1 dåse ananasmos ca 300 g
1 kagebund
3 spsk frugtsaft eller likør
Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
Pisk fløden og bland den i æggedejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Mos jordbærrene.
Skræl kiwifrugterne og mos frugtkødet.
Lad ananasen dryppe af.
Smag ⅓ af cremen til med jordbær, ⅓ med kiwi og ⅓ med ananas.
Hæld cremen i hver sin skål og lad dem stå i fryseren til isen er halvfrossen, ca 1 ½ time.
Fugt kagebunden med frugtsaft eller likør og skær den i portionsstykker. Læg stykkerne med spidserne nedad i en skål med rund bund, 2-2 ½ l.
Tryk dem lidt til, så de sidder fast på skålens sider.
Bred jordbærisen i et lag ud over kagestykkerne og stil skålen i fryseren til isen føles fast.
Tag skålen ud og rør ananasisen lidt blød og bred den over jordbærisen. Stil skålen tilbage i fryseren.
Tag skålen ud igen når ananasisen føles fast.
Rør kiwiisen blød og fyld hullet i midten med den.
Frys det hele i ca ½ time.
Løsn kanten med en kniv og vend isbomben ud på et serveringsfad.