Paratha
170 gram sigtet hvedemel
180 gram almindeligt hvedemel
½ tsk salt
2 spsk olie
1-2 dl vand
Hvedemel, salt, olie og vand æltes sammen. Dejen skal være blød, men ikke klæbe til hånden. Hæld lidt olie over dejen og læg den i en frysepose i ½ time et køligt sted.
Ælt dejen igen og del den i 12 stykker, som rulles til kugler, trykkes lidt flade og dyppes i hvedemel. Derpå rulles de ud og vendes flere gange, mens der strøes hvedemel over. De skal være ganske tynde, cirka 15 cm. i diameter.
Smør ½ tsk olie over dejen og fold den, så den bliver D-formet. Smør igen ¼ tsk olie ud over D'et og fold den til en trekant.
Drys hvedemel på begge sider og rul den ud, mens den beholder sin trekantede form. Drys eventuelt mere hvedemel på.
Når den er 16-17 cm. i diameter, drysses overskydende hvedemel af, og dejen lægges på en opvarmet pande med cirka ½ tsk olie i bunden.
Parathaen steges i cirka 1 minut, og bliver hvidlig. Smør ½ tsk olie over parathaen og vend den. Alle hjørner skal have varme. Den skal ikke være for sprød. Vend eventuelt et par gange til.
Læg dem ned i en skål efterhånden som de færdige og dæk til. De kan også fryses. Ved servering: Sæt dem i ovnen på 200ºC i 10-15 minutter.